Със заповед на кмета на Община Дупница  инж. Методи Чимев

...
Със заповед на кмета на Община Дупница  инж. Методи Чимев
Коментари Харесай

Проверяват състоянието на над 30 бомбоубежища и защитни съоръжения в Дупница



Със заповед на кмета на Община Дупница  инж. Методи Чимев стартира превантивна инспекция на бомбоубежищата и защитните уреди в града, които са над 30, оповестяват от администрацията.

3 от тях са общински, които са поддържани през годините и от през днешния ден ще бъдат главно почистени от чиновници на Общината.

Най-голямото бомбоубежище е това под Часовниковата кула, което събира 250 индивида, находящото се на ул. " Николаевска " е за 100 индивида, а при Еврейските гробища за 200. На територията на града има настрана още 6 обектови скривалища, а останалите са подблокови в другите квартали на града.

Преди години Общината имала желание да отдаде някои от скривалищата за хранилища, само че нямало искащи да ги наемат.  На среща с кметовете на дребните обитаеми места бяха разисквани и опциите за обезпечаване на заслон за бежанци от Украйна.

На този стадий Община Дупница може да подсигури места за към 40 индивида, главно в някогашния юндом за сираци " Олга Стоянова ".

" До края на седмицата чакам сътрудниците от селата да посочат места за вероятно настаняване на бежанци, като някои показаха, че имат разновидности. В взаимозависимост от обстановката с бежанци, в случай че такива дойдат, имаме подготвеност да обявим незабавно и телефон и място за даване на помощи за тях ", сподели кметът на Дупница инж. Методи Чимев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР